Labvital
Uluslararası Standartlarda Gıda Analizi
Kurumsal
Menu
LabBlog!
27 Ekm.22
Mevsimsel grip hastalığının etkenlerinden olan Influenza A ve B, Koronavirüs hastalığının etkeni SARS-CoV-2 virüsü, Solunum sinsityal virüsü enfeksiyonu etkeni RSV, Adenoviral solunum yolu enfeksiyonları etkeni olan adenovirüslerin hızlı tanısını sağlayan bir antijen testidir.
18 Tem.22
İnsanlarda ilk defa 1970 yılında Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tespit edilmiştir. Sonrasında Orta ve Batı Afrika’daki ülkelerde görülen bu hastalığın sıklığı tam olarak bilinmemekle birlikte Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 2005’e kadar yıllık 1000’e yakın olgu bildirilmiştir. Hastalık dönem dönem Afrika kıtasından enfekte hayvanlar ve insanlar aracılığıyla diğer kıtalara yayılmakta ve buralarda küçük küçük salgınlar yapmaktadır.
14 Ock.22
Genetik bir miras olarak ebeveynlerimizden aldığımız DNA’mızda bizlere ait bireysel özellikleri içeren tüm bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler kan grubu, boy, kilo gibi bireysel özelliklerimizden, diyabet, kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi yüzlerce farklı duruma yatkınlık yada direnci belirleyen özelliklerle ilişkilidir. DNA’mızdaki bu bilgilerin çevresel faktörlerle etkileşmesi sonucu kişisel özelliklerimiz ve hastalıklar ortaya çıkabilmektedir.
12 Ock.22
7 Sub.20
Çin Halk Cumhuriyeti tarafından 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren nedeni bilinmeyen pnömoni vakalarının tespit edilmesi sonrasında, 7 Ocak 2020 tarihinde etkenin daha önce insanlarda tespit edilmemiş yeni bir coronavirus (2019-nCoV) olduğu gösterilmiştir..
Hakkımızda
Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı, gıda kontrol analizleri ve danışmanlık hizmetlerini üst düzeyde sunan uluslararası akreditasyon sürecini tamamlamış ruhsatlı endüstriyel laboratuvardır.
İstanbul dışında birçok kentimizde ve yurt dışında yerli ve yabancı pekçok kişi ve kuruluşa sağlık hizmeti sunan kurumumuzun kalite, güvenilirlik ve memnuniyet anlayışı gıda kontrol laboratuvarımıza da aktarılmıştır.
Genel Bilgiler
Acıbadem Labvital Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, ACIBADEM SAĞLIK GRUBU'nun insan sağlığına verdiği önem ve öncü uygulamalarına bağlı kalarak gıda kontrol ve analiz hizmetlerini benimsediği kalite modeli olan TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygun olarak sürekli iyileştirerek gerçekleştirmektedir. İyi hizmet sunmak için, çıkabilecek problemleri önlemeye yönelik düzenlemeler yaparak, laboratuvar süreçlerinin doğru ve kesinliği için kalite kontrol ve kalibrasyon programları uygulayarak ve laboratuvarlar arası karşılaştırma programları kullanarak ilerlemeyi esas almaktadır. İç ve dış kalite kontrol programları ile sonuçlarının doğruluğu ve güvenilirliği sürekli denetlenmektedir.
Acıbadem Sağlık Grubu'nun kendi bünyesinde bulundurduğu sağlık kuruluşları, iştirak ve birimlerde yaklaşık 20.000 çalışan, hasta, hasta yakının ihtiyaç duyduğu gıda güvenliği ile ilgili hizmet gereksinimlerini karşılamaktadır. Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından resmi olarak yetkilendirildiği ithalat ve ihracat analizlerinin yanısıra kurumsal anlaşmalar yaparak özel analiz hizmetlerini de yerine getirmektedir.
Kurumsal hedeflere ulaşmak için teknoloji ve bilgiyi kullanmak konusunda kurumun sahip olduğu olanakları en iyi şekilde değerlendirerek çalışmalarını ileriye götürmekte ve ulusal bir marka olma yolunda hızla ilerlemektedir.