Labvital
is a perfect business partner
Services
Menu
LabBlog!
27 Ekm.22
Mevsimsel grip hastalığının etkenlerinden olan Influenza A ve B, Koronavirüs hastalığının etkeni SARS-CoV-2 virüsü, Solunum sinsityal virüsü enfeksiyonu etkeni RSV, Adenoviral solunum yolu enfeksiyonları etkeni olan adenovirüslerin hızlı tanısını sağlayan bir antijen testidir.
18 Tem.22
İnsanlarda ilk defa 1970 yılında Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tespit edilmiştir. Sonrasında Orta ve Batı Afrika’daki ülkelerde görülen bu hastalığın sıklığı tam olarak bilinmemekle birlikte Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 2005’e kadar yıllık 1000’e yakın olgu bildirilmiştir. Hastalık dönem dönem Afrika kıtasından enfekte hayvanlar ve insanlar aracılığıyla diğer kıtalara yayılmakta ve buralarda küçük küçük salgınlar yapmaktadır.
14 Ock.22
Genetik bir miras olarak ebeveynlerimizden aldığımız DNA’mızda bizlere ait bireysel özellikleri içeren tüm bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler kan grubu, boy, kilo gibi bireysel özelliklerimizden, diyabet, kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi yüzlerce farklı duruma yatkınlık yada direnci belirleyen özelliklerle ilişkilidir. DNA’mızdaki bu bilgilerin çevresel faktörlerle etkileşmesi sonucu kişisel özelliklerimiz ve hastalıklar ortaya çıkabilmektedir.
12 Ock.22
7 Sub.20
Çin Halk Cumhuriyeti tarafından 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren nedeni bilinmeyen pnömoni vakalarının tespit edilmesi sonrasında, 7 Ocak 2020 tarihinde etkenin daha önce insanlarda tespit edilmemiş yeni bir coronavirus (2019-nCoV) olduğu gösterilmiştir..
Food Safety and Labvital
Food safety is an issue of increasing importance rapidly. These subjects supported by new regulations, sponsored projects in our country such as:
- To provide all necessary precautions and control in all steps of production (from farm to fork)
- To ensure all aspects of products related to each process are safe and reliable
- To provide traceability at all stages of production to consumption.
Acibadem Labvital Laboratory has responsibility on providing reliable and accurate information regarding to the food safety for all producers and consumers.
Scientific and technological advancements are observed through attendance to industrial fairs, symposiums and scientific conferences.